From Controller to Intelligence Officer

Mangelschots Olivier

Kollebloemstraat 65
9030 Mariakerke (Gent)

olivier@odum.digital

Mobile: +32 475 690.640

  • Black LinkedIn Icon
  • Twitter
logo-KMO-portefeuille.png

From Controller to Intelligence Officer

October 21, 2018

Vorige week gaf ik deel 1 van de workshop "From Controller to Intelligence Officer" voor de leden van BIMAC - The Belgian Community for Finance Professionals samen met Sven Arnauts. Deel 2 gaat door op 15 november (namiddag te Gent).

 

De Finance-controller evolueert naar een Business Intelligence Officer: van achterwaarts kijken, verzamelen en rapporteren van gegevens van de afgelopen maanden naar toekomstgericht kijken, het kloppende hart van de onderneming. Scenario's gebaseerde simulaties, real-time, anticiperend als een businesspartner van C-Level door bedrijfswaarde te brengen door middel van strategische, concurrentie-gedreven, actiegerichte inzichten. De Business Intelligence Officer beperkt zich niet tot het financiële, hij / zij rapporteert rechtstreeks aan de CEO in plaats van de CFO.

 

Hieronder heb ik een eerste aanzet gemaakt van het digitaal ecosysteem die de Business Intelligence Officer gebruikt (of data uit haalt) om tot deze inzichten te komen.

 

Ben jij zelf Controller, CFO/CIO of Consultant en komt je veel in aanraking met software tools voor controllers? Graag hoor ik jouw bevindingen, welke tools en oplossingen zie jij als "hot" in de markt? 

 

Zie https://www.odum.digital/business-control

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload